# 五年级下册 Unit 6 过关检测卷

第一部分 听力

#### 一、听录音,选出你所听到的内容。(5分)

(	) 1. A. look	B. walk	C. talk
(	) 2. A. keep	B. kung fu	C. trip
(	) 3. A. Spanish	B. teach	C. each
(	) 4. A. jump	B. bamboo	C. school
(	) 5. A. music	B. quiet	C. take

#### 二、听录音,给下列图片排序。(5分)



#### 三、听录音,判断下面的句子与你所听内容是(T)否(F)一致。(10分)

- ( ) 1. The robot is listening to music.
- ( ) 2. I can show you the library.
- ( ) 3. The little monkey is drinking water.
- ( ) 4. We are having an English class.
- ( ) 5. We are playing a game.

#### 四、听录音,选择恰当的应答语。(10分)

(	) 1. A. Yes, you do.	B. Yes, you are.	C. Yes, you can.
(	) 2. A. The elephant is cute.	B. It is drinking water.	C. It likes meat.
(	) 3. A. Yes, I am.	B. No, I don't.	C. Sure.
(	) 4. A. Yes, I can.	B. No, you can't.	C. Yes, I don't.
(	) 5. A. She can speak Chinese.	B. She can help me.	

C. She is listening to music in her bedroom.



### 第二部分 笔试



В

eats

eat

五、帮小花匠栽花。连一连正确的汉语意思。(10分)



eating



( ) 4. They are reading quietly.

3/7





## ( ) 5. I can show you a toy panda.

#### 九、连词成句。(8分)









十、(N) 读一读, 给下面的句子排序。把序号写到气球上。(12分)

Is he playing football?
Why not play with him?
Where is Li Lei?
Because I'm doing my homework.

口袋网校---专注小学语数英同步辅导 扫码下载,即可获得更多优质资源

(.)

He is on the playground.

#### 十一、读短文,选择正确的答案。(10分)(建议用时:6分钟)

It is Sunday today. The weather is fine. Mingming and Dongdong are in the park. It is a big park. They can see many people there. They come here to have a rest. Some boys are playing football on the grass. Some girls are singing and dancing. An old man is reading newspapers under a big tree. A young woman and her little son are playing with a toy bus. How happy they are!

( ) 1. Is it a fine day?

	A. No, it isn't.	B. Yes, it is.	C. Yes, it's raining.	
(	) 2. What day is it today?			
	A. Sunday.	B. Saturday.	C. Monday.	
(	) 3. Many people come to the park to			
	A. work	B. have a rest	C. study	
(	) 4. An old man is reading newspapers			
	A. under a big tree	B. under the small tr	eeC. in the big tree	
(	) 5. The boys are			
	A. singing	B. playing football	C. dancing	



# 五年级下册 Unit 6 过关检测卷参考答案

### 第一部分 听力

听力材料:

- 1. walk 2. keep 3. each 4. bamboo 5. quiet
- $\equiv$ , 1. listen to music 2. eat lunch 3. read a book
  - 4. have a PE class 5. do morning exercises
- $\equiv$  1. The robot is cleaning the desk.
  - 2. I often read in the library.
  - 3. The little monkey is drinking water.
  - 4. We are having a music class.
  - 5. We are playing a game.

#### 四、1. Can I sit here?

- 2. What is the elephant doing?
- 3. Are you listening to music?
- 4. Can you teach me?
- 5. Where is Amy?

答案:

- -, 1. B 2. A 3. C 4. B 5. B
- 二、54231
- $\Xi$ , 1. F 2. F 3. T 4. F 5. T
- 四、1.C 2.B 3.A 4.A 5.C

### 第二部分 笔试

- 五、1.C 2.D 3.B 4.E 5.A
- $\overrightarrow{n}$ , 1. on 2. on 3. Of 4. from 5. quietly
- 七、1.C 2.B
  - 3.B 点拨:本题考查介词辨析。介词 to 表方向,句意为:请靠右。
  - 4.C 点拨:本题考查动词辨析。说某种语言用 speak。

6/7



5. A

- 八、1.F 2.F 3.F 4.F 5.T
- 九、1. Keep your bedroom clean. 2. We are playing a game.
  - 3. Are you doing kung fu? 4. He is reading in the classroom.

+,351624

- 十一、1.B 点拨:细节理解题。由短文"The weather is fine."可知,天气不错。
  - 2.A 点拨:细节理解题。由短文"It is Sunday today."可知,今天星期天。
  - 3.B 点拨:细节理解题。由短文"They come here to have a rest."可知,许多人来公园休息。
  - 4.A 点拨:细节理解题。由短文"An old man is reading newspapers under a big tree."可知, 有位老人正在大树下读报纸。
  - 5. B 点拨:细节理解题。由短文"Some boys are playing football on the grass."可知,男孩 们正在踢足球。

